Narkose er en tillidssag

Til dig, som skal bedøves:

Det er helt almindeligt at være nervøs for at blive bedøvet. Du kan herunder læse om, hvilke former for bedøvelse vi tilbyder:

Fuld narkose, også kaldt fuld bedøvelse, er en metode, der anvendes i tandlægepraksis til at sikre en smertefri og komfortabel oplevelse for patienten under tandbehandling. Det indebærer en dyb søvn, hvor patienten ikke er bevidst om behandlingen og ikke føler smerte eller ubehag.

Forundersøgelse og planlægning

Før fuld narkose planlægges, gennemfører vores team en omfattende forundersøgelse. Dette inkluderer en evaluering af din medicinske historie og en diskussion om dine tandlægebehov. Disse oplysninger hjælper os med at tilpasse narkosen til dine specifikke behov og sikre din sikkerhed.

Administartion af fuld narkose

Fuld narkose administreres ved hjælp af intravenøs anæstesi, hvor et nøje doseret anæstetisk middel administreres via et lille plastikrør placeret i en blodåre. Dette inducerer en dyb og smertefri søvn under hele behandlingen.

Overvågning og sikkerhed

Patientens sikkerhed er vores højeste prioritet. Under hele proceduren overvåger vores erfarne personale kontinuerligt vitale parametre, herunder blodtryk, puls, iltmætning og hjerteaktivitet. Dette sikrer, at behandlingen udføres sikkert og effektivt.

Smertefri oplevelse

Fuld narkose garanterer, at du ikke vil føle smerte eller ubehag under tandbehandlingen. Du vil være i en dyb søvn og vil ikke være bevidst om behandlingen.

Opvågning og efterbehandling

Efter behandlingen vågner patienten gradvist op under overvågning. Vi sørger for, at du føler dig godt tilpas og er klar til at fortsætte din dag.

Sedation er en metode, der anvendes i tandlægepraksis til at reducere angst og fremme komfort under tandbehandlinger. Det indebærer brugen af beroligende midler for at skabe en afslappet og behagelig tilstand, hvor patienten forbliver vågen, men afslappet.

Forundersøgelse og planlægning

Før sedation anvendes, gennemfører vores team en omfattende forundersøgelse. Dette inkluderer en evaluering af din medicinske historie og en diskussion om dine tandlægebehov. Disse oplysninger hjælper os med at tilpasse sedationen til dine specifikke behov og sikre din sikkerhed.

Sedationsmetoder

Vi benytter os af intravenøs sedation. Dette indebærer, at man får lagt et tyndt plastikrør i en blodåre, hvor vi kan administrere bedøvelsesmedicin. Denne metode er trygt, sikkert og bliver hyppigt brugt på alle landets sygehuse.

Overvågning og sikkerhed

Under hele proceduren overvåger vores erfarne personale din tilstand nøje. Vi kontrollerer dine vitale parametre og sikrer, at du forbliver i en komfortabel og sikker tilstand.

Smertefri og afslappet oplevelse

Sedation hjælper dig med at føle dig afslappet og komfortabel under tandbehandlingen. Du vil stadig være i stand til at kommunikere med tandlægen, men føle mindre angst og ubehag.

Opvågning og efterbehandling

Efter tandbehandlingen vil sedationens virkning gradvist aftage. Vi vil sørge for, at du føler dig godt tilpas, før du fortsætter din dag.

Ofte stillede spørgsmål

Når man som patient har en forestående behandling, som kræver bedøvelse, kan mange spørgsmål melde sig. Vi har forsøgt at svare på nogle af de mest gængse.

Er det farligt at blive bedøvet?

Nej. Vi anvender de mest sikre anæstesimidler på markedet, og som vi har brugt igennem flere år. Vores udstyr er topmoderne, det samme som anvendes på landets sygehuse. Vores personale er speciallæger i anæstesi og anæstesisygeplejersker, begge med flere års erfaring inden for anæstesi.

Kan jeg vågne op under operationen?

Der findes historier om patienter, der har oplevet at være vågne under en operation uden at kunne kommunikere dette til anæstesipersonalet. Anæstesilægen -og sygeplejersken har hele tiden fokus på at observere dig, og vil hele tiden justere behandlingen for at denne risiko er så minimal som overhovedet muligt.

Vågner jeg op igen?

Ja det gør du. Når medicinindgiften afbrydes, går der ca. 15 min. til du vågner, men der vil gå en times tid før træthedsfornemmelse i kroppen er helt væk.

Er der nogle bivirkninger af bedøvelsen?

Bivirkningerne til bedøvelsen er milde, men kan være kvalme, hovedpine, svimmelhed, kulderystelser og let ømhed i halsen. Vi giver kvalmestillende medicin ifm. operationen, og hvis du oplever nogle af de andre bivirkninger, behandler vi også det.

Hvornår er jeg frisk til at komme hjem?

Det afhænger af, hvor stort indgrebet er og hvor lang tid, det tager. Du vil dog oftest være klar til at kunne gå hjem efter 1-2 timer, men dette vurderes individuelt af anæstesilægen.

Book en anæstesilæge - og en sygeplejerske

Kontakt os